Vabilo k sodelovanju na 3. Evropskih statističnih igrah in k prijavi na seminar PDF Print
There are no translations available.

Statistični urad RS je na spletni strani www.stat.si/igre objavil razpis za srednješolsko tekmovanje 3. Evropske statistične igre in vse najpomembnejše informacije v zvezi s tekmovanjem. Za prijavo na tekmovanje lahko učitelji do vključno 14. januarja 2020 skupaj z dijaki sestavijo ekipe in jih v vlogi mentorjev prijavijo prek obrazca na povezavi: https://www.esc-2020.eu/esc_SI/reg_index.do?L=7 Na tekmovanje, ki poteka najprej na šolski, nato na državni in na koncu na evropski ravni, se lahko pod mentorstvom svojih učiteljev prijavijo vsi dijaki, in sicer kot ekipe z enim, dvema ali tremi člani.
Preizkusili se bodo v reševanju različnih statističnih nalog, v iskanju podatkov o Sloveniji in evropskih državah ter pri izdelavi statistične analize.
Več informacij o tekmovanju je dosegljivih na stat.si/igre.

SURS v sodelovanju s Statističnim društvom pripravlja tudi brezplačni seminar za srednješolske učitelje. Seminar Statistična pismenost in 3. Evropske statistične igre se bo v novembru in decembru izvajal na različnih srednjih šolah. Datumi in podrobnosti glede lokacij seminarjev so dostopni na povezavi, kjer se je možno tudi prijaviti: https://vpr.stat.si/statigreseminar (prijavo na seminar je treba oddati najmanj dva delovna dneva pred seminarjem)

Program seminarja:
1. del: Statistični podatki in produkti SURS ter Evropske statistične igre (koordinatorji tekmovanja, SURS), 2 uri
2. del: Uporabnost statistike in statistična pismenost (predavatelji iz Statističnega društva*), 2 uri

Dodatne informacije v zvezi s tekmovanjem in seminarji lahko dobite tudi na elektronskem naslovu: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .'; document.write( '' ); document.write( addy_text57297 ); document.write( '<\/a>' ); //--> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Vabljeni k sodelovanju na 3. Evropskih statističnih igrah in k prijavi na seminar!

Statistični urad Republike Slovenije
Evropske statistične igre
Organizacijski odbor tekmovanja